MENTAL AKTIVERING FÖR DIN HUND
Förlag: ICA Bokförlag.
Utgiven år: 2009. ISBN: 978-91-534-3260-9.

Hundar tycker om att lösa problem! Hundar vill ha ett meningsfullt och roligt liv, där närhet till och arbete med flockmedlemmarna blir en naturlig del i deras liv. Men det räcker inte att aktivera hunden fysiskt, den behöver även mentalt stimulerande arbetsuppgifter för att utvecklas.

Boken är indelad i två delar. Den första beskriver inlärningens grunder och ger konkreta råd och tips om hur du går tillväga när du ska lära din hund nya moment eller övningar. Den andra delen, bokens huvuddel, presenterar drygt tjugo roliga och inspirerande övningar som syftar till att aktivera hunden mentalt. Här finns såväl enkla övningar som man lär hunden på en dag som lite svårare som tar längre tid att träna in. Några har som enda mål att man gör något roligt tillsammans med sin hund. Andra kan man ha nytta av i vardagen. Och kom ihåg – hundar lär hela livet, så det är aldrig för sent att börja.

LÅNA PÅ DITT BIBLIOTEK

Jag är utbildad hundpsykolog (1993) haft flera olika projekt för att hjälpa hundägare i hundfrågor. Så som : hundmöten, drag i koppel, skäller, kan inte vara ensam, inte rumsren, aggressiv mot andra, lyder inte, stressar upp sig, ej kontaktbar., har du problem kontakta mig!

Hemsida