Blogg

Här delar jag med mig av mitt liv med Petinfoocus.se med er som liksom jag själv älskar djur.

4:e juni 2023 skriver vi idag,

alltså är jag några dagar sen med mitt blogginlägg, som jag hade bestämt mig för att publicera i maj. Av det bidde inget, för det var inte skrivet något och då går det svårligen att publicera. Men nu är jag i fatt både mig själv, almanackan och bloggskrivande, "så här går vi".    Det har varit bråda dagar sen aprilinlägget, jag har ju gått kurs i poddandets ädla konst. Ha, ha det är en utmaning för både intellektet och humöret. Teknik och jag är inte den bästa kombon, men jag lär mig om jag bara får praktisera så ska det fungera.

Charlotte och jag har gjort två "träningsinspelningar" och på onsdag ska vi göra en till. Vi ska sitta på #Borstahusens Camping, i en av deras  fina stugor och spela in, en härlig plats med kaffet nära, vilket behövs när man ger sig i lag med dylika utmaningar som att spela in en podd. Vi närmar oss status: färdiga, om än med hjärtat i halsgropen. Rapport kommer.

Fick ett mejl ifrån Lime Go, mitt CRM system. Där de frankt meddelade att de flyttar över alla sina lågpriskunder, vi som betalar 399:-/mån  med en automatisk överflyttning till ett abonnemang som kostar 1200:-/mån. Hur juste är det?  Jag säger upp avtalet och letar just nu febrilt efter ett CRM alternativ med vettig månadskostnad.

Förslag emottages tacksamt info@petinfocus.se.

Höstens aktiviteter har också ändrats, fick en möjlighet att som startup ställa ut på #ZOORFEXPO, zoofackhandlarnas intresseorganisation  som inte haft mässa sedan pandemin, ska äntligen köra sin mässa på Kistamässan i Stockholm 11 - 12 november. De öppnar upp med ett  fint erbjudande för startups, både smart och vältänkt. Det finns många nya företagare inom husdjursbranschen och de behöver all hjälp de  kan få i dessa bistra tider. Ett jättebra initiativ av ZOORF, jag ska vara med, hurra säger jag. Är du i Stockholm , kom och säg hej!     

Det blir Stockholm både i november och december, den 9 - 10 december ska jag närvara på Stockholm Hundmässa. Kul !

Planeras för fullt inför hösten, det arbetas med upplägg och skrivs högvis med bokstäver som ska utgöra manus till poddarna, körscheman till föreläsningar och webbinars. Ska också ge mig på en utmaning som får mig att darra på manschetten, jag ska sända live på facebook.

Har i vår gått en kurs för fantastiska #helene åberg#Stockholm PixelHouse i hur man vågar video. Rekommenderas varmt, pedogogiskt, roligt, utmanande och lärorikt. Som en del i den kursen ska jag snart sända live. det funderas, tänks och filas på det upplägget så klart, om än själva ämnet är givet. "Från då till nu, min väg till Petinfocus.se". Gillar verkligen mitt liv just nu med alla möjligheter, utmaningar och sköna människor som jag har förmånen att träffa, lära mig något av och samrbeta med. Kanske ligger det något i påstående, att vill man så kan man, om än det är på annat sätt än det var tänkt. Det är som bekant inte målet utan vägen som gör resan. Fritt översatt från Kain Boyes underbara dikt "I rörelse".

På väg är ett väldigt trevligt sätt att leva livet , på väg från det ena till det andra med allt vad det innebär av sorger och glädje, utmaningar och utveckling. När vi tar oss igenom och förbi, när vi växer och utvecklas, när vi får och ger, då är vi, finns och gör avtryck. 

Tills nästa gång

Gör avtryck, intryck och gärna lite påtryck 👍💥🧡

Cecilia

Mycket har hänt i naturen på de tre veckor som passerat sedan förra inlägget. Det knakar och spritter i marken, i buskar och snår och fåglana har fått fnatt. Flera arter har anslutit till dom som var här redan då och det är full fart på frieri, bobyggande och förberedelse för småttingarna som komma skall.

Själv är jag slav under devisen "att njuta våren till sista droppen". Fungerade ju bra under påsken, fyra lediga dagar med flödande solsken och en "att göra lista" som hade behövt 10 dagar till för att gå i mål. Men vardagen kommer alltid efter helgen och hur gör man då? Man ska äta frukost ute i någon läskyddad hörna, lunch på någon uteservering med filt om både ben och rygg, för solen kan ju också lysa med sin frånvaro, som idag till exempel. Grilla något till middagen och ta en långpromenad med hunden, katten bjuder in till lek och gos på gräsmattan, gärna en ridtur i kvällningen, en stund för återhämtning med boken i sköna stolen eller goa samtal med en vän eller två under boken som snart spricker ut i grönska och så lite plantering på det, Phu, det kostar på att få ihop livspusslet när våren knackar på.

Tur att man är multifunktionell!

Det händer många spännande och roliga saker på Petinfocus.se, alltifrån det dagliga kneget till beslut som ska tas och genomföras. Beslut som både tagits och som skall omsättas de kommande veckorna;

  • PIF(F) Petinfocus Podden för dom som har eller jobbar med djur som jag ska göra tillsammans med Charlotte Swanstein, utbildad hunpsykolog, författare och föreläsare. Kunnig och erfaren dam med skinn på näsan.
  • Utbildning/kurs, som den teknikodugling jag är föll det sig högst prioriterat att lära mig hur jag ska göra nämnda podd så att det inte blir bara prat. Utbildning bokad, skulle varit förra veckan men blev skjuten i sank av en förkylning, turligt nog inte min men illa nog drabbade det min lärare. Han är åter rask och frisk och ska lära mig allt han kan..... eller ja, det jag behöver kunna för att sätta igång i alla fall.
  • Kurs, för att få till nyhetsbreven via Lime Go är inbokad under april.
  • De nya flikarna är på plats inom kort på portalen, Tjänster & Produkter, för förtag som vill marknadsföra en produket, köra en kampanj eller erbjuda en tjänst. Kostnadsfritt för dem som annonserar med banner. Appar & Poddar flyttar in under Kunskapsbanken och väljs i kategorilistan, samma gäller Boktips.
  • Mässaktiviteterna för sommaren/hösten är schemalagda och inbokade. Först ut är Nordic Dog Date i Umeå 19 - 20 augusti. Falsterbo Horse Show, 8 - 16 juli får besök, samt Stockholm Hundmässa 9 - 10 december. Om det finns tid och resurser besöks även Djurens helg i Stockholm 12 - 13 augusti. 

Men innan dess ska mycket göras, planeras och omsättas. Kontak ska tas med dig som anordnar kurser för hund - och hästfolk både på hobby, elit och yrkesnivå för erbjudande om att vara med på portalen, samma med Kennlar och uppfödare - Hund och den nya kategorin Hundagis/Dogwalkers/Hundpensionat. Ni är några stycken, så det tar sin tid kanske innan jag kommer till just dig. Tycker du att det går för långsamt? Släng iväg ett mejl till Info@petinfocus.se 

Förr 99:- år får du annonsera dina tjänster och kurser så mycket du bara orkar och förmår. Till din hjälp får du Flikar och kan välja på Geografisk plats och Kategori när du lägger upp, allt för att du ska bli lätt att hitta för besökare.

Nästa inlägg kommer att handla en del om mina utbildningar och hur teknikduglig jag blir med hjälp av dom....

Kanske ska jag omsätta en lust och längtan som jag har, en helgkurs i körning hos Inger Tegemyr Sköldén i Lilla Edet som tillhandahåller Kuskutbildning. Något för dig? Besök hastkurs.se

Tills vi hörs i sköna maj, må gott, var snäll mot dina djur, dig själv och din nästa.

Cecilia Gidlund

Ni vet när man får en idé som tycks som en alldeles strålande idé, man suger lite på den och den framstår fotfarande som, strålande.     Sover på saken och den envisas, som strålande, ja då är det bara att sätta igång. I alla fall om man är som jag och tycker att beslut och handling är i princip samma sak. So, here we go. Idag den 19:e mars 2023, en skön dag med mycket vårkänsla landar mitt första blogginlägg någonsin här, att delas med er som har eller jobbar med djur 🤗

Vad vill jag då med min blogg, kan man undra? Vill väldigt gärna ha en kommunikation med er som besöker portalen och ta del av input, förslag, åsikter och era tankar. Har du djur, jobbar du med djur eller med något som förser dem med mat, utrustning, träning eller vård? Kanske jobbar du med djurskydd, omsorg, rehab eller annat som tillför djur och djurägare något. Vad händer i din yrkesvärld, hur vill du påverka och förmedla sådant som du anser viktigt för djurens välfärd?

Jag kommer att skriva om Petinfocus.se och det som händer med portalen. Om nyheter och forskning. Om den fantastiska utvecklingen inom #hundiarbete med sociala tjänstehundar, assistanshundar, räddnings-och polishundar, alla olika sökhundar som alla gör en ovärderlig insats i människans tjänst. Om Djurskydd och pandemihundar,om arbetsgivare som öppnar upp för hundar på arbetsplatsen och om dom som inte gör det. Om alternativ och ickealternativ som djurägare måste ta ställning till och konsekvenser det får. Dela stort och smått med er känns stort och nästan övermäktigt, men bara nästan. Mest känns det spännande och roligt. 👌

Under våren lanserar vi också PIF. Podden för dem som har eller jobbar med djur, där vi samtalar med alla fantastiska människor som vill, vågar och kan. Vi samtalar om hur man blir framgångsrik, vad som krävs och vilka verktyg man ska ha i sin verktygslåda för att nå fram till kunderna. Hur man tar hand om sin vän på bästa sätt, "Friskvård före Sjukvård" som är en värdeggrund för Petinfocus.se och som  minskar veterinärkosnader för djurägare. Kloka, spännande, drivna och kunniga människor ska ta plats framför micken för att dela sina kunskaper och erfarenheter med er.                                                                                                                                                                    

Tillsammans med en hundmänniska som varit verksam många år i hundvärlden, skrivit böcker och tillfört såväl hundar som hundägare kunskaper och insikter som hjälpt dem att att skapa en trygg relation ska jag ta klivet och använda moderna metoder, trots att jag är en Dinosaurie 🦖

Om du vill svara på ett inlägg och dela med dig av dina tankar är du välkommen att skicka inlägget i ett mejl till info@petinfocus.se så lägger jag upp det i bloggen.

Allt gott till er, alla två och fyrbeningar 🤗                                                                                                                                                          Cecilia

Tagg 1