Hösten var aktiv med lanseringen av SENIORPETLOVE på Zoofackhandlarnas mässa ZoorfExpo i Stockholm i början av   november,https://petinfocus.se/seniorpetloveinfo

 Vi ställde ut i samarbete med våra första kunder och samarbetspartners, FurryChamp, Mush och Purina. Roligt, spännande och vi möttes av både   nyfikenhet och uppskattning för vårt initiativ att skapa en tjänst för tryggare och bättre liv för seniorer med husdjur. Samarbeten med företag i husdjurs-   branschen möjliggör lösningar och erbjudande som gagnar husdjuren och seniorernas plånbok.

 Debatten som blossat upp kring skenande priser på allt ifrån vård, omsorg, foder och försäkringar talar sitt tydliga språk om att prisstegringarna gör det   svårt för väldigt många att ha husdjur och särskilt  hårt drabbar det pensionärer med mindre pengar i plånboken.                                           

 Konsekvenserna som blir om man slutar försäkra sina djur, eller inte går till veterinären för årskontroll av hälsa eller tänder är förfärlig. Hundstallet   rapporterar om en 45% ökning av omhändertagna hundar under 2023 och det är inte i avtagande, tvärtom. Många av dem är i behov av veterinärvård   och omsorg eftersom man inte haft råd att sörja för sina hundar och därför lämnat till Hundstallet.

 Sjukdommar och smittar som idag hålls i schack med vaccinationer kommer att öka lavinartat inom några år om många ägare avstår vaccination.       Om "Friskvård före Sjukvård" inte längre prioriteras med kontroller och förebyggande vård ökar åldersrelaterade och andra sjukdommar. Lidandet som     följer blir förfärligt. Att ta oförsäkrade djur till veterinären är mycket dyrt.

 Att kunna erbjuda lösningar som underlättar och ger seniorer 60+  möjlighet att fortsatt ha djur är vårt syfte. SENIORPETLOVE kan redan nu presentera   en lösning från VetPlan som i samarbete med veterinärkliniker skapat en abonnemangstjänst för hund och katt som ger dig årliga vaccination,   hälsokontroll inklusive tandkontroll, valfritt foder för 700 kronor,10 % rabatt på allt i veterinärens butik och 10 % på vissa andra tjänster.

 Priset: runt 100- lappen/månad, lite beroende på om du har hund eller katt, valp eller senior. Men som senior 60+ får du första månaden gratis i ditt   abonnemang. Fler prisvärda lösningar från olika bolag, Agria med flera och foder från Mush med jättebra rabatter. Vår intention är att seniorer ska spara   mellan 2 500 och 5 000 kronor per år genom att ansluta sig till SENIORPETLOVE.

 Det blev mycket skrivet om SENIORPETLOVE den här gången, men ordet är värt att spridas, det öppnar möjligheter för seniorer att ha kvar sina djur i   ett hållbart djurägande och det mina vänner är en prioritet, det tror jag alla alla djurägar vill 🧡💙

 2024 ligger fokus på att öka medlemsantalet, vi siktar på minst 3 000 medlemmar när året är slut. Därför ska vi vara med på tre Seniormässor i år, i   Göteborg 20 - 22 mars, i Malmö 9 - 11 apil och i Stockholm 1 - 3 oktober. Är du senior, djurägare och 60+, gör dig själv, ditt husdjur och din plånbok en   tjänst kom, säg hej till mig och registrera dig, det är gratis och du får en goodiebag ❤️💥

 I övrigt är det "vår" här i skogen idag, morgonpromenaden med Rutan blev ovanlig lång och skön, vi ville inte gå in . Strålande solsken, 5+ grader och   fåglar som fått pippi, underbart.

#seniormeddjur  #friskvårdföresjukvård  #tillsammansärettbrasätt  #husdjursbranschen  #veterinärbranschen #sökhundar #försäkringsbranschen 

Tiden ränner iväg minst lika fort som Emil när han ränner iväg till snickarboa. Dessutom fylls den av allehanda och spännande aktiviteter för Petinfocus.se som snart fyller 2 år, vi lanserade i december 2021 och har varit igenom en del barnsjukdommar och förändringar vid detta laget. I oktober kommer ny gratistjänst på portalen, SÄLJTORGET, för besökare som vill bli av med gamla "djurgrejer" som inte längre används eller vill köpa något till sin vän. För mig är det en önskan om att bidra till #hållbartdjurägande och de globala mål vi alla bör förhålla oss till. För planeten, för våra barn och för allas vår framtid är återvinning ett bra sätt. PRODUKTER & TJÄNSTER är platsen på portalen där företag marknadsför sina erbjudande, rabatter och annat av intresse för besökarna.

SENIORPETLOVE är en ny tjänst för Seniorer 60+ och för företag som vill göra skillnad och skapa ett tryggare liv för seniorer med husdjur, genom samarbete. Tjänsten lanseras på Zoofackahandlarnas mässa, ZOORFEXPO i Stockholm den 11 - 12 november tillsammans med några olika företag i husdjursbranschen som gillar konceptet och att göra skillnad. 

Seniorer 60+ blir medlemmar och det är gratis.

Det har varit en massa jobb i sommar för att få de nya tjänsterna på plats och att producera alla texter och dokument. Sen ska det ju tänkas en del kring hur tjänsterna ska utformas och användas för att undvika fel och misstag. Många samtal mellan mig och utvecklaren, jag vill ha och utvecklaren förklarar varför vissa saker är genomförbara och andra inte. En hel vetenskap att programmera. Många företag som ska kontaktas, pressreleaser ska skrivas, inlägg på Some ska göras. Ett äventyr, som utmanat, utvecklat och utbildat mig. Det har gett mig insikter och kunskaper jag inte haft tidigare. Man blir visst aldrig för gammal för att leva ett spännade och intressant liv som entreprenör och företagare. 

Från nu och några veckor framåt ligger allt fokus på ZOORFEXPO, det ska fixas med logos till rollupsen, broschyr att dela ut och godis till folket🍬🍭. Jag ska också ha en föreläsning på lördagen om hur man som företagare motiverar sig när det som nu är tuffa tider. Det kan ju verkligen ta emot ibland och man tänker att eländet, (läs lågkonjunkturen) aldrig tar slut. Men det gör den, jag lovar.

Jag som en äkta Dinosaurie har ju varit med förr och det har varit några lågkonjunkturer under mitt yrkesverksamma liv. Några tuffare och svårare än andra. Ändå har de alla en sak gemensamt, de tar slut och följs av en högkonjunktur, så fungerar det och har fungerat i alla tider. Vi kan förhålla oss på olika vis, men längst kommer dem som håller i pengarna, jobbar för morgondagen, ser möjligheter och inte slutar att utveckla sig själv, sitt företag och sina kundrelationer trots lågkonjunkturen.

Så jag ser med tillförsikt på framtiden, för Petinfocus.se, för husdjursbranschen och för alla andra branscher som kämpar på och drar sitt strå till stacken för att vi ska ta oss igenom de svårtider som råder.

Jag hoppas vi ses på ZOORFEXPO, skicka ett PM om ni vill ses, ta en fika eller veta mer om Petinfocus.se 🤗 Väl mött !

Cecilia Gidlund

#husdjursbranschen  #veterinär  #hållbartdjurägande  #friskvårdföresjukvård  ##djurfoder  #djurförsäkring #djurrehab 

Veckorna rinner iväg, precis som regnet rinner ner innanför jackan när jag är ute på morgonpromenad med hund och katt. Båda glada för en promenad regnet till trots. Augusti for in i almanackan med regn, storm och kyla. Måste blivit någon bugg där, en ihopblandning med november eller så.

En kylslagen och otrevlig helg inlede den sista sommarmånaden. Den som så många inklusive mig själv hade lagt allt hopp till om en soligare tid. Därav har i alla intet blivit än så länge, men en fågel viskade i mitt öra att kommande helg ska en annan vädertyp göra vår värld till en soligare plats. För det är jag tacksam, gillar inte att frysa på sommaren. I alla fall har jag inte spenderat ledig tid på att förarga mig över dåligt väder, helt enkelt för att jag inte haft någon. Jag har jobbat hela juli med att planera, strukturera och fundera på hur vi ska utveckla och förbättra Petinfocus.se så det blir mer användbart för dig som hobbyföretagare, heltidsföretagare eller användare av våra tjänster och funktioner.

Har åstadkommit en hel del:

 • gått med i ett sammanhang där det tillhandahålls många fantastiska verktyg och tjänster. CRM, fakturering, landningssidor, offerter och e-postutskick.
 • uppdaterat mina funktioner och verktyg där så att de ska fungera i höst. Har identifierat och bestämt hur utvecklingsresan med Petinfocus.se ska se ut det kommande året. 
 • skrivit artiklar på Linkedin och förberett inlägg på sociala medier.
 • förberett min mässmedverkan på ZOORFEXPO i november på Kistamässan.
 • den nya Marknadsplatsen på Petinfocus.se för användare är klar där ni gratis kan sälja era "djurgrejer"  och tillbehör. Inga djur!
 • det blir också en ny typ av Tips & Råd i Kunskapsbanken för er som behöver och vill få hjälp med olika frågor kring hobby- eller nyföretagande. Vad behöver du kunna för att driva ditt företag och bli lönsam? Ska du ha AB eller enskild firma och vad är skillnaden? Hur du ska göra med marknadsföring och sociala medier. Hur du gör en affärsplan, sätter mål och når dem. Det och mycket mera får du ta del av i Företagsskolan i Kunskapsbanken.
 • Det är gratis och det ligger alltid uppe och byggs på med nya kapitel allteftersom.
 • Den nya fliken Produkter & Tjänster ger företag möjlighet att exponera sina kampanjer och erbjudande fritt med ett medlemskap på portalen. Det är kostnadseffektivt, för att inte säga billigt och det läggs upp med "gäller till och med datum" sen försvinner det automatiskt. Ingen begränsning på hur många erbjudande man får lägga upp
 • De nya funktionerna läggs upp vecka 33.
 • Frågor, mejla på info@petinfocus.se 
 • Vill du prata ring: 070 544 12 61 

Det blir en spännande höst med många möjligheter, utmaningar och roliga samarbeten. Känn dig välkommen🤗

#hundiarbete  #friskvårdföresjukvård  #tillsammansärettbrasätt  #nyföretagande  #hobbyföretag  #huddjursbranschen  #veterinärbranschen #sökhundar 

Juli månad, den blommigaste, somrigaste och gönaste månaden, oftast......

Allt är fortfarande fräscht, även om Moder Natur höll hårt i regnet i år. Det blev så nära svår torka och alla höll andan om det skulle gå att bärga några skördar och få foder till djuren i vinter. I elfte timmen kom så regnet och naturens färger förändrades snabbt från gult till grönt, på bara ett par dagar.      Även om första sköden inte är något att hurra för så är i alla fall en del av grödorna räddade. Som det ser ut nu får vi nog en liten men dock en andra skörd och tredje blir nog ok om det blir fortsatt varmt med lite regn då och då. Ändå har flera bönder valt att skicka sina djur till slakt redan för att inte stå med samma problem de stod inför 2018, då slakterierna inte kunde ta emot fler djur och de istället fick svälta.

Juli månad ser ändå ut att bli blöt, det har regnat en hel del redan, i alla fall i Skåne och de varnar för ytterligare stora mängder kommande dagar. Vi är ju känsliga för såväl torka som för mycket vatten, vi blir utsatta och djuren far illa. Det är strikta regler för införsel av hö och halm från annat land. Om du väljer att importera själv, ansvarar du också själv för det foder som tas in och det ska vara märkt och spårbart.

Finns regler för införsel från länder inom EU och för införsel från länder utanför EU. Alla dessa regler landar ju så klart i hur vi ser på säkerheten angående importerade sjukdomar, skadedjur, växter, fröer och andra olägenheter som vi inte vill ha hit. Läs gärna mer på Jordbruksverkets hemsida www.jordbruksverket.se  om vad som gäller. Vi som har djur har ett gemensamt ansvar att säkerställa att vi inte bidrar till import av olämplig och för oss skadlig införsel. Av samma orsaker som att vi har ett gemensamt ansvar att inte ta in smuggelhundar eller katter. De kan ha med sig parasiter, sjukdomar och annat vi inte vill ha hit för att skydda de djur vi redan har och för våra framtida husdjur. 

Råd i all välmening, givna med stor kärlek för djuren, omsorg om den fina djuromsorgen vi har här i Sverige, som skiljer sig markant från andra EU länders och en önskan om att bibehålla och värna den.

Mitt val av titel landar i Barbro Hörbergs fina sång om just "Ögon känslig för grönt" för att den beskriver så fint juli för mig.

https://www.youtube.com/watch?v=XXVoRieHhJM

Önskar er alla en underbar semester månad och väl mött i augusti igen 🤗❤️

#torka  #foder  #häst  #ko #jordbruksverket  #husdjur 

4:e juni 2023 skriver vi idag,

alltså är jag några dagar sen med mitt blogginlägg, som jag hade bestämt mig för att publicera i maj. Av det bidde inget, för det var inte skrivet något och då går det svårligen att publicera. Men nu är jag i fatt både mig själv, almanackan och bloggskrivande, "så här går vi".    Det har varit bråda dagar sen aprilinlägget, jag har ju gått kurs i poddandets ädla konst. Ha, ha det är en utmaning för både intellektet och humöret. Teknik och jag är inte den bästa kombon, men jag lär mig om jag bara får praktisera så ska det fungera.

Charlotte och jag har gjort två "träningsinspelningar" och på onsdag ska vi göra en till. Vi ska sitta på #Borstahusens Camping, i en av deras  fina stugor och spela in, en härlig plats med kaffet nära, vilket behövs när man ger sig i lag med dylika utmaningar som att spela in en podd. Vi närmar oss status: färdiga, om än med hjärtat i halsgropen. Rapport kommer.

Fick ett mejl ifrån Lime Go, mitt CRM system. Där de frankt meddelade att de flyttar över alla sina lågpriskunder, vi som betalar 399:-/mån  med en automatisk överflyttning till ett abonnemang som kostar 1200:-/mån. Hur juste är det?  Jag säger upp avtalet och letar just nu febrilt efter ett CRM alternativ med vettig månadskostnad.

Förslag emottages tacksamt info@petinfocus.se.

Höstens aktiviteter har också ändrats, fick en möjlighet att som startup ställa ut på #ZOORFEXPO, zoofackhandlarnas intresseorganisation  som inte haft mässa sedan pandemin, ska äntligen köra sin mässa på Kistamässan i Stockholm 11 - 12 november. De öppnar upp med ett  fint erbjudande för startups, både smart och vältänkt. Det finns många nya företagare inom husdjursbranschen och de behöver all hjälp de  kan få i dessa bistra tider. Ett jättebra initiativ av ZOORF, jag ska vara med, hurra säger jag. Är du i Stockholm , kom och säg hej!     

Det blir Stockholm både i november och december, den 9 - 10 december ska jag närvara på Stockholm Hundmässa. Kul !

Planeras för fullt inför hösten, det arbetas med upplägg och skrivs högvis med bokstäver som ska utgöra manus till poddarna, körscheman till föreläsningar och webbinars. Ska också ge mig på en utmaning som får mig att darra på manschetten, jag ska sända live på facebook.

Har i vår gått en kurs för fantastiska #helene åberg#Stockholm PixelHouse i hur man vågar video. Rekommenderas varmt, pedogogiskt, roligt, utmanande och lärorikt. Som en del i den kursen ska jag snart sända live. det funderas, tänks och filas på det upplägget så klart, om än själva ämnet är givet. "Från då till nu, min väg till Petinfocus.se". Gillar verkligen mitt liv just nu med alla möjligheter, utmaningar och sköna människor som jag har förmånen att träffa, lära mig något av och samrbeta med. Kanske ligger det något i påstående, att vill man så kan man, om än det är på annat sätt än det var tänkt. Det är som bekant inte målet utan vägen som gör resan. Fritt översatt från Kain Boyes underbara dikt "I rörelse".

På väg är ett väldigt trevligt sätt att leva livet , på väg från det ena till det andra med allt vad det innebär av sorger och glädje, utmaningar och utveckling. När vi tar oss igenom och förbi, när vi växer och utvecklas, när vi får och ger, då är vi, finns och gör avtryck. 

Tills nästa gång

Gör avtryck, intryck och gärna lite påtryck 👍💥🧡

Cecilia

Mycket har hänt i naturen på de tre veckor som passerat sedan förra inlägget. Det knakar och spritter i marken, i buskar och snår och fåglana har fått fnatt. Flera arter har anslutit till dom som var här redan då och det är full fart på frieri, bobyggande och förberedelse för småttingarna som komma skall.

Själv är jag slav under devisen "att njuta våren till sista droppen". Fungerade ju bra under påsken, fyra lediga dagar med flödande solsken och en "att göra lista" som hade behövt 10 dagar till för att gå i mål. Men vardagen kommer alltid efter helgen och hur gör man då? Man ska äta frukost ute i någon läskyddad hörna, lunch på någon uteservering med filt om både ben och rygg, för solen kan ju också lysa med sin frånvaro, som idag till exempel. Grilla något till middagen och ta en långpromenad med hunden, katten bjuder in till lek och gos på gräsmattan, gärna en ridtur i kvällningen, en stund för återhämtning med boken i sköna stolen eller goa samtal med en vän eller två under boken som snart spricker ut i grönska och så lite plantering på det, Phu, det kostar på att få ihop livspusslet när våren knackar på.

Tur att man är multifunktionell!

Det händer många spännande och roliga saker på Petinfocus.se, alltifrån det dagliga kneget till beslut som ska tas och genomföras. Beslut som både tagits och som skall omsättas de kommande veckorna;

 • PIF(F) Petinfocus Podden för dom som har eller jobbar med djur som jag ska göra tillsammans med Charlotte Swanstein, utbildad hunpsykolog, författare och föreläsare. Kunnig och erfaren dam med skinn på näsan.
 • Utbildning/kurs, som den teknikodugling jag är föll det sig högst prioriterat att lära mig hur jag ska göra nämnda podd så att det inte blir bara prat. Utbildning bokad, skulle varit förra veckan men blev skjuten i sank av en förkylning, turligt nog inte min men illa nog drabbade det min lärare. Han är åter rask och frisk och ska lära mig allt han kan..... eller ja, det jag behöver kunna för att sätta igång i alla fall.
 • Kurs, för att få till nyhetsbreven via Lime Go är inbokad under april.
 • De nya flikarna är på plats inom kort på portalen, Tjänster & Produkter, för förtag som vill marknadsföra en produket, köra en kampanj eller erbjuda en tjänst. Kostnadsfritt för dem som annonserar med banner. Appar & Poddar flyttar in under Kunskapsbanken och väljs i kategorilistan, samma gäller Boktips.
 • Mässaktiviteterna för sommaren/hösten är schemalagda och inbokade. Först ut är Nordic Dog Date i Umeå 19 - 20 augusti. Falsterbo Horse Show, 8 - 16 juli får besök, samt Stockholm Hundmässa 9 - 10 december. Om det finns tid och resurser besöks även Djurens helg i Stockholm 12 - 13 augusti. 

Men innan dess ska mycket göras, planeras och omsättas. Kontak ska tas med dig som anordnar kurser för hund - och hästfolk både på hobby, elit och yrkesnivå för erbjudande om att vara med på portalen, samma med Kennlar och uppfödare - Hund och den nya kategorin Hundagis/Dogwalkers/Hundpensionat. Ni är några stycken, så det tar sin tid kanske innan jag kommer till just dig. Tycker du att det går för långsamt? Släng iväg ett mejl till Info@petinfocus.se 

Förr 99:- år får du annonsera dina tjänster och kurser så mycket du bara orkar och förmår. Till din hjälp får du Flikar och kan välja på Geografisk plats och Kategori när du lägger upp, allt för att du ska bli lätt att hitta för besökare.

Nästa inlägg kommer att handla en del om mina utbildningar och hur teknikduglig jag blir med hjälp av dom....

Kanske ska jag omsätta en lust och längtan som jag har, en helgkurs i körning hos Inger Tegemyr Sköldén i Lilla Edet som tillhandahåller Kuskutbildning. Något för dig? Besök hastkurs.se

Tills vi hörs i sköna maj, må gott, var snäll mot dina djur, dig själv och din nästa.

Cecilia Gidlund

Ni vet när man får en idé som tycks som en alldeles strålande idé, man suger lite på den och den framstår fotfarande som, strålande.     Sover på saken och den envisas, som strålande, ja då är det bara att sätta igång. I alla fall om man är som jag och tycker att beslut och handling är i princip samma sak. So, here we go. Idag den 19:e mars 2023, en skön dag med mycket vårkänsla landar mitt första blogginlägg någonsin här, att delas med er som har eller jobbar med djur 🤗

Vad vill jag då med min blogg, kan man undra? Vill väldigt gärna ha en kommunikation med er som besöker portalen och ta del av input, förslag, åsikter och era tankar. Har du djur, jobbar du med djur eller med något som förser dem med mat, utrustning, träning eller vård? Kanske jobbar du med djurskydd, omsorg, rehab eller annat som tillför djur och djurägare något. Vad händer i din yrkesvärld, hur vill du påverka och förmedla sådant som du anser viktigt för djurens välfärd?

Jag kommer att skriva om Petinfocus.se och det som händer med portalen. Om nyheter och forskning. Om den fantastiska utvecklingen inom #hundiarbete med sociala tjänstehundar, assistanshundar, räddnings-och polishundar, alla olika sökhundar som alla gör en ovärderlig insats i människans tjänst. Om Djurskydd och pandemihundar,om arbetsgivare som öppnar upp för hundar på arbetsplatsen och om dom som inte gör det. Om alternativ och ickealternativ som djurägare måste ta ställning till och konsekvenser det får. Dela stort och smått med er känns stort och nästan övermäktigt, men bara nästan. Mest känns det spännande och roligt. 👌

Under våren lanserar vi också PIF. Podden för dem som har eller jobbar med djur, där vi samtalar med alla fantastiska människor som vill, vågar och kan. Vi samtalar om hur man blir framgångsrik, vad som krävs och vilka verktyg man ska ha i sin verktygslåda för att nå fram till kunderna. Hur man tar hand om sin vän på bästa sätt, "Friskvård före Sjukvård" som är en värdeggrund för Petinfocus.se och som  minskar veterinärkosnader för djurägare. Kloka, spännande, drivna och kunniga människor ska ta plats framför micken för att dela sina kunskaper och erfarenheter med er.                                                                                                                                                                    

Tillsammans med en hundmänniska som varit verksam många år i hundvärlden, skrivit böcker och tillfört såväl hundar som hundägare kunskaper och insikter som hjälpt dem att att skapa en trygg relation ska jag ta klivet och använda moderna metoder, trots att jag är en Dinosaurie 🦖

Om du vill svara på ett inlägg och dela med dig av dina tankar är du välkommen att skicka inlägget i ett mejl till info@petinfocus.se så lägger jag upp det i bloggen.

Allt gott till er, alla två och fyrbeningar 🤗                                                                                                                                                          Cecilia

Tagg 1