BAKA EGET HUNDGODIS
Förlag: Ica Bokförlag
Utgivnings år: 2011 ISBN: 9789153436799

Belöningar av olika slag ger snabbare resultat än korrigeringar i form av obehag när man tränar sin hund. Ett av de bästa – och enklaste – sätten att belöna hunden är ge den godis när den gör rätt.
I början ger man godis för varje delmoment som hunden gör rätt. Allt eftersom träningen resulterar i kunskap hos hunden drar man ner på godiset för att så småningom bara belöna när hela övningen utförs på ett korrekt sätt.

En hund uppfattar inte godis på samma sätt som vi människor. För hunden är godiset helt enkelt en mycket liten bit mat. En bättre benämning kanske är belöningsmat. Oavsett vilket gäller det att se till att hunden, totalt sett under en dag, inte får i sig för mycket godis och mat, vilket på sikt kan leda till övervikt.
Om man gör hundgodiset själv har man bra kontroll på vad det innehåller och slipper alla konstiga tillsatser. Den här boken presenterar 21 recept på bra hundgodis. Men den innehåller också råd om hur man använder godis som belöning och beskriver inlärningens principer. Det finns också ett avsnitt om vad som är farligt för hundar att få i sig.


LÅNA PÅ DITT BIBLIOTEK

Jag är utbildad hundpsykolog (1993) haft flera olika projekt för att hjälpa hundägare i hundfrågor. Så som : hundmöten, drag i koppel, skäller, kan inte vara ensam, inte rumsren, aggressiv mot andra, lyder inte, stressar upp sig, ej kontaktbar., har du problem kontakta mig!

Hemsida