EN LITEN BOK OM STOR SORG
- Inbunden

Charlotte som är utbildad hundpsykolog och hundinstruktör har varit verksam sedan 1993. I sitt yrke har hon mött och bemött många känslor i och kring hundägandet. Under åren har hon skrivit flera uppskattade böcker som många hundägare (och hundar) har haft glädje av.

Nu berättar hon öppenhjärtigt om hur sorg känns. Hon söker dissekera den för att stå ut i den, för att försöka förstå dess effekter och för att söka lindra den fysiska smärtan som uppstår när alla vanor abrupt bryts av – mitt i livet. Att mista en hund innebär samma sorgeprocess som att mista en närstående människa.
Sorg består inte enbart av mänskligt kulturella värderingar utan i synnerhet av inre tomhet och saknad. Saknaden som nervsynapserna upplever vid förlust av taktil kontakt. Liksom förlusten, tomheten för doftcentrat, syn- och hörselcentrum från information av en bekant källa, som förut varit där.
Tiden läker inte sorgen den bara omvandlar vår vana till ett minne. Minne som förhoppningsvis ger styrka och glädje i det vi minns, vi haft.

– Det är nästan sju månader sedan Lexi gick bort och denna morgon vaknar jag tidigt, tidigt av en textslinga som spelas upp i mitt huvud, om och om igen…


Beställ hos Adlibris:
https://www.vulkanmedia.se/butik/bocker/liten-bok-om-stor-sorg-av-charlotte-swanstein/

Beställ hos Bokus:
http://www.adlibris.com/se/bok/en-liten-bok-om-stor-sorg-9789163784262

Jag är utbildad hundpsykolog (1993) haft flera olika projekt för att hjälpa hundägare i hundfrågor. Så som : hundmöten, drag i koppel, skäller, kan inte vara ensam, inte rumsren, aggressiv mot andra, lyder inte, stressar upp sig, ej kontaktbar., har du problem kontakta mig!

Hemsida