För dig som är nyfiken på att utbilda en unghäst med hjälp av en onlinekurs, men kanske är osäker på om det är något för dig, finns möjlighet att prova den första delen av min onlinekurs Unghästutbildning för bara 199,00 kr! Du får lära dig hur man börjar hanteringen av den unga hästen, introducerar longering, hur man leder den på ett säkert sätt, vilken utrustning man använder med mera.

För att hästens inlärningsprocess ska fungera så bra som möjligt bör kursen genomföras med en individuellt satt plan utan stress. Denna första period av den förberedande hanteringen inför inridningen innebär mycket nytt för hästen att lära sig. Dess psyke måste få tid att hinna smälta all information.

Hela kursen är uppdelad i fyra delar. Denna första del innehåller 19 lektioner där vi fokuserar vi på tiden Före sadeltämjning, dvs:

* Hur du lägger upp arbetet utifrån individen
* Hantering i stallet
* Utrustning
* Leda
* Longera

Jag, Karin Engström, har själv lång erfarenhet av att arbeta med unga hästar. Min metod bygger på att hästen ska byggas upp, få ett gott förtroende, en god kondition och bli stark och balanserad nog att bära en ryttare. Jag har lång erfarenhet och stor rutin av arbete med unghäst- och ryttarutbildning, bland annat från Flyinge och Bollerup. Jag har haft artikelserier både med unghäst­utbildning och tömkörning i Tidningen Ridsport, samt om longering i Hippson.

Målgrupp

För dig som är nyfiken på att utbilda en unghäst med hjälp av en onlinekurs, men kanske är osäker på om det är något för dig.

För dig som vill lära dig hur inridning går till, steg för steg, eller som har en unghäst att förbereda för inridning, för att sedan rida in och vill ha stöd av en mycket erfaren unghästutbildare

Form och datum

Självstudiekurs helt i din och hästens egna takt. Du kan börja kursen närsomhelst under året så att det passar dig och din häst på bästa sätt. Du har full tillgång till kursmaterialet under tre månader efter påbörjad kurs.

Karin Engström utbildar hästar o deras ryttare i ett tight samarbete med fokus på håll­barhet o prestation. Skynda långsamt o förstå din häst är viktiga delar i min pedagogik! Jag erbjuder dressyrträning, inridning, unghästträning, onlinekurser, tömkörning, rehabträning, clinics o föreläsningar

Hemsida